Senior Backend Developer

Solliciteer nu

Senior Backend Developer

Full-time / Part-time · Amsterdam

Bij Crowdtech zijn we op zoek naar een ervaren Backend Developer om ons team te komen versterken.

Als Backend Developer bouw je samen met het Development team aan onze web-based onderzoekssoftware: Crowdtech Insights. Jij schrijft software op basis van gedetailleerde specificaties. Daarnaast heb je ook ervaring met database werkzaamheden in een high performance omgeving. Natuurlijk zorg jij ervoor dat de software voldoet aan de eisen conform databeveiliging. Je werkt hierbij nauw samen met ervaren Backend Developers, Frontend Developers, Testers en de Product Owner.

Crowdtech verkleint zo samen met jou de kloof tussen organisaties en de consument.

Wat ga je doen?
De development afdeling bestaat uit 2 development teams, waarin 10 collega's samen volgens Scrum werken. De roadmap bestaat uit epics die een bijdrage moeten leveren aan de visie van het product Crowdtech Insight. Zo staan toegankelijkheid en innovatie bijvoorbeeld centraal. 

+ De development teams zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze software dat gebruikt wordt voor marktonderzoeksdoeleinden door onze 300+ klanten en miljoenen respondenten. Je kunt hierbij denken aan online onderzoek zoals vragenlijsten, communities en dashboards.

+ Er wordt gewerkt met sprints van 2 weken. Aan het eind van elke sprint is er een demo en review waarin het development team de ontwikkelingen laat zien aan de stakeholders. 

+ In de sprintplanning worden de werkzaamheden voor de komende 2 weken verdeeld onder de teams. Dit wordt gepland onder begeleiding van de Scrum Master en Product Owner. 

+ Elke ochtend wordt gestart met een stand-up waar de development collega's hun werk kunnen overleggen.

+ De ontwikkeling vindt plaats in C# en MSSQL, met Javascript (VueJS) en HTML/ CSS. Verder werken we met grote hoeveelheden data, daarom is databaseonderhoud ook een onderdeel van de werkzaamheden. 

+ Om het opgeleverde werk te testen, is er een staging omgeving ingericht waar ruim 2.000 automatische testen worden gedraaid voordat er een 'go' op livegang komt.

+ Het development team is meestal op dinsdag en woensdag aanwezig op kantoor in Amsterdam, en werkt dus geregeld vanuit huis.

+ Ambitieus? Daar is alle ruimte voor. Wij bieden, naast coaching door ervaren teamleden, de mogelijkheid je talent verder te laten ontwikkelen met trainingen en begeleiding.

Wie ben jij?

+ Je bent een ervaren ontwikkelaar met minimaal 5 jaar werkervaring met backend projecten.

+ Je analytisch en hebt een passie voor IT, webdevelopment en databases.

+ Je bent sterk in C# en MSSQL. 

+ Ervaring met databaseonderhoud, Javascript (VueJS) en HTML/CSS zijn een pré.

+ Je houdt van innovatie.

+ Je bent een echte teamplayer.

+ Je bent communicatief vaardig, spreekt vloeiend Nederlands en Engels gaat je ook goed af.

+ Je bent woonachtig in Nederland (bij voorkeur op een redelijke afstand van ons kantoor in Amsterdam).

Het team
Je komt in het development team van Crowdtech waarin iedereen zijn taak heeft en voor elkaar klaar staat, met als doel er een groot succes van te maken. Het team is een mix van developers die al jaren bij Crowdtech werken en nieuwe teamleden met een frisse blik. Dit team is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze software dat al 20 jaar gebruikt wordt voor marktonderzoeksdoeleinden door klanten zoals Achmea, Jumbo, Albert Heijn, HEMA, Heineken, NS, Wereld Natuur Fonds, etc.

Ingrid Lootsma

Scrum Master

Marcella Mul

Product Owner

Robert Maclean

Test Manager

Volkan Bozdogan

Backend Developer

Wat kun je verwachten?

Even voorstellen
Crowdtech is een scale-up in het ontwikkelen en leveren van een all-in one-oplossing voor kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Als SaaS bedrijf zijn we volop in groei en dat voel je. Naast dat we in Nederland organisaties helpen met het doen van onderzoek, doen we dat inmiddels ook in de rest van de wereld. Ons succes? Onze missie en onze mensen. Bij Crowdtech houden we namelijk van ondernemen en vooruitgang, zonder dat we de klant uit het oog verliezen. Die staat bij ons op één. Dit doen we met een team van ervaren Developers, Product Specialisten, Customer Success Managers en onze Helpdesk helden.

Neem de stap en solliciteer
Ben je enthousiast na het lezen van de vacature? Solliciteer dan direct. Eerst nog wat meer info? Neem contact op met onze Managing Director Daniel Nokes via werkenbij@crowdtech.nl of bel 020 412 0812.