Online Marketing Operations Specialist

Solliciteer nu

Online Marketing Operations Specialist

Full-time / Part-time · Amsterdam

Is Google Analytics jouw speeltuin? Is Chat GPT jouw sidekick? En Hubspot jouw meest bezochte website? Dan moeten we snel eens een kop koffie drinken!

Als Online Marketing Operations Specialist zorg je ervoor dat de marketingkalender zo efficiënt en effectief mogelijk operationeel wordt uitgevoerd. De targets rondom lead generatie, MQL’s en SQL’s worden zo zonder moeite behaald. Je gebruikt de nieuwste technieken en tools. Daarnaast krijg je de vrijheid om jezelf hierin te verdiepen en het marketingteam te adviseren over wat nou de slimste manier is om een campagne op te zetten, analyseren en optimaliseren.

Zo draag je bij aan onze ambitie om klanten over de hele wereld te voorzien van de allerbeste onderzoekssoftware: Crowdtech Insights.

Crowdtech verkleint zo samen met jou de kloof tussen organisaties en de consument.

Wat ga je doen?
Jij zorgt samen met het Marketing team en in overleg met het Customer Success Team dat de online ambitie verder vorm wordt gegeven en dat aansluitende doelstellingen worden behaald. Welke strategieën en tactieken dragen bij om nog meer leads vanuit online marketing te krijgen? En hoe volgen we MQL’s of SQL’s zo op dat ze helemaal zijn opgewarmd als Sales met hen in contact komt? Als Digitale Specialist binnen het Marketing team ben jij continu bezig de inzet van tools (als Hubspot) verder te optimaliseren. 

Het team is vaak aanwezig op kantoor in Amsterdam (gezellig en handig!), maar werkt ook geregeld vanuit huis.

+ Focus op het automatiseren van marketinginspanningen (marketing automation). Denk hierbij aan het optuigen en/of optimaliseren van lead nurturing, welkom, reactivatie campagnes (in Hubspot).

+ Databasebeheer, voor efficiënt en effectief contact- en leadbeheer.

+ Verzamelen en organiseren van marketing data voor interpretatie door anderen, instellen van meetinstrumenten, data tracking, ontwerpen dashboards, etc.

+ A/B-testen van marketing en salescampagnes. Er lopen geregeld marketing campagnes (binnen een sector, rondom een event, of specifiek product).

+ Kan het sneller, slimmer, efficiënter? Zijn er specifieke doelgroepen waar Crowdtech Insights perfect op aansluit? Je gebruikt jouw kennis en ervaringen om mee te denken.

+ Ambitieus? Daar is alle ruimte voor. Wij bieden, naast coaching door ervaren teamleden, de mogelijkheid je talent verder te laten ontwikkelen met trainingen en begeleiding.

Wie ben jij?
+ Je bent nieuwsgierig, houdt van innovatie en bent tech savvy!

+ Je snapt de business en weet dit goed door te vertalen naar jouw werkzaamheden.

+ Analytisch sterk.

+ Je bent proactief en vasthoudend.

+ Je hebt tenminste een HBO-opleiding afgerond.

+ Je hebt 1 tot 3 jaar ervaring binnen online marketing.

+ Je hebt een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels.

+ Ervaring met Hubspot is een pré.

Het team
Je komt in het marketingteam van Crowdtech (MWM2 Groep) waarin iedereen zijn taak heeft en voor elkaar klaar staat, met als doel er een groot succes van te maken. Dit team werkt voor alle labels binnen de MWM2 Groep (MWM2, Crowdtech, Innervoice, Hibou) en is verantwoordelijk voor het realiseren van de marketingplannen en aansluitende marketingactiviteiten. Crowdtech werkt samen met klanten als Achmea, Jumbo, Albert Heijn, HEMA, Heineken, NS, Wereld Natuur Fonds, etc. 

Moreno King

Online Marketeer

Nolleen van Ingen

Jr. Content Marketeer

Joost Korse

Director of Customer Success

Janna Bedaux

Visual Designer

Wat kun je verwachten?

Even voorstellen
Crowdtech is een scale-up in het ontwikkelen en leveren van een all-in one-oplossing voor kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Als SaaS bedrijf zijn we volop in groei en dat voel je. Naast dat we in Nederland organisaties helpen met het doen van onderzoek, doen we dat inmiddels ook in de rest van de wereld. Ons succes? Onze missie en onze mensen. Bij Crowdtech houden we namelijk van ondernemen en vooruitgang, zonder dat we de klant uit het oog verliezen. Die staat bij ons op één. Dit doen we met een team van IT specialisten, Projectmanagers, Customer Success Managers en onze Helpdesk helden.

Neem de stap en solliciteer
Ben je enthousiast na het lezen van de vacature? Solliciteer dan direct. Eerst nog wat meer info? Neem contact op met onze Moreno King (Team Marketing) via werkenbij@crowdtech.nl.